top of page

Homokszóró bérléssel tisztított felületek: Ügyfeleink ezekre a feladatokra bérelték gépeinket

A homokszóró bérlés egy hatékony és sokoldalú megoldás lehet a különböző felületek tisztítására és felújítására. Ügyfeleink számos kreatív és praktikus módon használták ezt a szolgáltatást, hogy új életet leheljenek különböző felületekbe. Az alábbiakban néhány példa található arra, hogy ügyfeleink milyen felületeket tisztítottak homokszóró bérléssel. Kínálatunkban több kaliberű magasnyomású technológiára épülő homokszóró gépet biztosítunk ügyfeleinknek. Ezek többnyire egyszerűen használható megoldásokat jelentenek, könnyen szállítható, kis méretű és a száraz levegős homokszóráshoz képest intenzívebb megoldást jelent. Így bárki könnyedén elsajátíthatja a használatukat.


homokszóró bérlés

1. Autókarosszéria és alkatrészei:

Autók és más járművek felületeinek tisztítása és felújítása egyike a leggyakoribb alkalmazásoknak a homokszóró bérlésénél. Ügyfeleink eltávolították a rozsdát, réteges festéket és egyéb szennyeződéseket az autókarosszériáról és más járműfelületekről, hogy visszaállítsák az eredeti megjelenésüket. Alvázak esetében elsősorban rozsda felületeket tisztítottak, itt elmondható hogy a vizes homokszórás ami nálunk bérelhető nagyon jó tapadási felületet biztosít a késöbbi festésnek. A levegős megoldásokhoz képest jóval egyszerűbben használható. Maga a rendszer kisebb méretű és egyszerűbb elvek alapján működik. Például nem kell légzőszervi védőeszköz kámzsa a használatához, mivel nincs porolás.



2. Fémfelületek, daruk, hajók, lépcsők, korlátok, kerítések:

Az ipari és otthoni felhasználók egyaránt használták a homokszóró bérlését a fémfelületek tisztítására. Például a korrodált fémkerítéseket, padlókat, acéllemezeket és egyéb fém alkatrészeket tisztítottak meg a homokszóró gépek segítségével. Több kaliberű gépet tudunk adni kisebb vagy nagyobb munkákhoz. Létezik ipari áramos vagy mobil benzines megoldásunk ami teljesen független. Bérlőinknek segítséget nyújtunk a szóróanyag megválasztásában, beszerzésében, hogy minél kedvezőbben a kívánt célt tudják elérni. A telefonos megkeresések alkalmával kiválasztjuk a szükséges erősségű bérelt homokfúvó gépet és felmérjük az ügyfelünk lehetőségeit, milyen vízvételi, áramvételi hozzáféréssel rendelkeznek, mekkora a felület amit homokszórnának, milyen réteget akarnak eltávolítani. Hajók esetében volt már példa epoxi eltávolítására is, ez egy vastag réteg a többszörös festék réteg alatt.



3. Épület falfelületek:

Az építőipari vállalkozások és otthoni felhasználók gyakran béreltek homokszóró gépeket az épület falfelületeinek tisztítására és felújítására. A homokszóró segítségével eltávolíthatók a régi festékrétegek, vakolat vagy akár graffiti is, hogy a felület tiszta és felújított állapotba kerüljön. Nem ritka a régi besötétedett terméskő visszaállítása eredeti állapotúra, vagy műkő felületek tisztítása, de tégla felületek is idővel megszívják magukat így ezek tisztítása is többnyire csak homokszórással lehetséges. Ha magasban kell ezt elvégezni, ez nem jelent problémát mivel volt már példa 50m-es gyárkémény homokszórására is. De pincében is sokszor adtunk már ki bérbe homokfúvó gépet, vakolatok beszürkült tégla felületek tisztítására. Nem kell megijedni a sok elfolyó víztől, ennek a kezelésére van több megoldásunk is.


4. Kőfelületek:

Sokszor mechanikus eszközökkel állnak neki egy kültéri kőfelület tisztításának, a felület fényesebb lesz, megváltozik a kinézete. Ilyenkor látható és tapasztalható hogy a szemcseszórás a legideálisabb kőtisztító eszköz, mivel az megtartja a kő felületek kinézetét csak finoman a felső réteget távolítja el. Azt a réteget ami megszívta évtizedek alatt magát a koszos környezeti nedvességekkel. Graffiti esetén is az egyik legkörnyezettudatosabb választás a homokszóró bérlés hiszen nem kemikáliákkal meg forró vízzel hanem egyszerűen homok és víz segítségével tisztítunk. Általánosan azt tudjuk el mondani hogy kb 10-15 éves korig sokszor a normál vizes tisztítás is elegendő lehet, de többnyire e kor felett a szennyeződések beleszívódnak a kő felületek felső rétegébe és ezt már csak homokfúvással lehet eltávolítani. A homokszóró segítségével könnyen eltávolíthatók a réteges szennyeződések, moha és egyéb lerakódások, hogy a kőfelületek újra ragyogjanak.



5. Betonfelületek:

Ha betonfelületet szeretnénk tisztítani ennek pórusossága miatt is ideális lehet a homokszóró bérlés. A homokszóró segítségével hatékonyan lehet eltávolítani a festék- és ragasztómaradványokat, akár olajfoltokat, és egyéb szennyeződéseket a betonfelületekről. Térkőre is ha sokáig rozsdalé folyt és ezzel megszívta magát a térburkolat, volt már rá példa hogy homokfúvó géppel távolítottuk el a felső réteget visszaállítva a beton felületét. Tehát nem csak függőleges felületre hanem vízszintes felület esetén is jól használható a homokfúvó. A homokszórás során sok lehetőségünk van a szóróanyag megválasztásában ezzel tudunk játszani a felületnek megfelelően. Kollegáink ebben is a segítségükre lehetnek hogy ideális komplett rendszert kapjon a bérlő. Volt már példa útburkolati jelek eltávolítására is homokszóró géppel. Ide erős mobil megoldás szükséges mivel nem ritka hogy többször át lett festve a jel és vastag réteget kell felszednünk.


Összegzés:

A homokszóró bérlése sokféle felület tisztítására és felújítására kiváló megoldás lehet. Az ügyfeleink széles skálája a járművektől az épületek falfelületeinek és a kőfelületekig mindenfajta projekteken dolgozott homokszóróval. Bármilyen típusú felület tisztítása is legyen a cél, a homokszóró bérlése hatékony és gazdaságos megoldást kínálhat a feladat elvégzésére. Ráadásul könnyen kezelhető és más technológiákhoz képest kis méretű eszköz.


A gépek elérhetősége végett keresse kollegáinkat telefonon, vagy nézze meg bérelhető vizes homokszóró kínálatunkat.

bottom of page