top of page

Térkő tisztítása szennyvíz elvezetéssel: Hatékony és környezetbarát megoldás


A térkő burkolatok szépek és funkcionálisak lehetnek otthonaink körül, de az idő múlásával a természetes környezeti hatások és a mindennapi használat során keletkező szennyeződések befolyásolhatják megjelenésüket és tartósságukat. A térkő tisztítása fontos feladat, amely segít megőrizni ezeknek a felületeknek az esztétikáját és biztonságát. A térkő tisztítás általában egy igencsak nagy kosszal járó folyamat. Sok esetben jó lenne ha a keletkezett szennyvizet azonnal el is tudnánk vezetni. Erre mutatunk egy megoldást a szennyvíz elvezetéssel történő térkő tisztítás-t, ami nem csak hatékony, hanem környezetbarát is.


térkő tisztítás elvezetéssel

Miért fontos a térkő tisztítása szennyvíz elvezetéssel?

A térkövek különböző szennyeződéseknek vannak kitéve, mint például a por, a pollen, a madárszéklet, az olajfoltok, fák termései és más makacs foltok. Ezek a szennyeződések nemcsak ronthatják a térkövek megjelenését, hanem tudni kell hogy a kosz vonzza a koszt, vagyis jobban vigyázunk a tiszta felületre mint ha koszos, elhanyagolt lenne. A szennyvíz elvezetéssel történő térkő tisztítás egy hatékony módszer a szennyeződések eltávolítására, anélkül, hogy károsítaná a környezetet vagy a vízrendszert. A szennyvizet oda vezetjük ahova szeretnénk, nem csak arra folyik amerre a gravitáció engedi. Illetve a endszer fontos eszköze a felülettisztító eszköz ami nem engedi felfröccsenni a koszos vizet a környezetünkre (pld egy ház fala mellett tisztítjuk a járdát és alapvetően a normál vízsugár felveri a koszt a falra).


Hogyan működik a szennyvíz elvezetéssel történő térkő tisztítás?

A szennyvíz elvezetéses tisztítás folyamata során a térkövet magas nyomású vízsugárral tisztítjuk meg a felületet -tehát itt nincs szó mechanikus tisztításról - egy un. felülettisztító segítségével. A felülettisztítóba van építve az elvezetés lehetősége. Olajos zsíros szennyeződések esetén, használhatunk melegvizes mosót is és tisztíthatunk 80 vagy 100 fokos meleg vízzel is. A gép által használt víz és szennyeződés egy elszívó rendszeren keresztül összegyűlik és elvezetődik, amely lehetővé teszi a szennyezett víz biztonságos és környezetbarát módon történő eltávolítását.





A térkő tisztításának folyamata szennyvíz elvezetéssel:

1. Előkészületek - opcionális: Seperje fel a térkövet, távolítson el nagyobb szennyeződéseket és tárgyakat.

2. Rendszer kiválasztása, és összeállítása: Válassza meg a tisztító berendezést a megfelelő nyomáshoz a térkövek típusa és a szennyeződések mértéke szerint. Adjon a rendszerhez átfolyós melegvíz készítőt ha szükséges, zsíros vagy olajos szennyeződés esetén.

3. Tisztítás - szennyvíz elvezetés egyszerre: Tisztítsa meg a térköveket a magas nyomású vízsugárral - felülettisztítóval, koncentrálva a makacs szennyeződésekre és foltokra. Az elszívó rendszer segítségével azonnal távolítsa el a szennyeződéseket és a vizet a tisztított felületről, hogy megakadályozza a visszaszáradást.

4. Utómunkák: Szétszerelés és száradás után akár impregnálja a felületet a késöbbi koszolódás elkerülése végett.


Előnyei:

- Hatékonyan eltávolítja a makacs szennyeződéseket és foltokat a térkövekről.

- Környezetbarát módon kezeli és távolítja el a szennyezett vizet.

- Segít megőrizni a térkők eredeti megjelenését és biztonságosabbá teszi a felületeket.

- Gyors és hatékony módszer a tisztításra, minimalizálva a munkaidőt hiszen egy lépcsőben tisztítunk és elvezetünk.


beltéri csempe tisztítása elvezetéssel

Beltéren is használható rendszer csempe tisztítására:

Kisebb nagyobb fejekkel beltéren is használható a rendszer, vagy akár lépcső tisztítására is. Általában árammal működő rendszereket használunk beltéren, viszont kültéren többnyire benzines megoldások jönnek inkább szóba. A beltéri használathoz sokszor kint hagyjuk a rendszer főbb elemeit és tömlőkkel vezetjük a tisztítandó felülethez a magasnyomású vizet és az elszívó tömlőt. Lakás ban vagy irodában egyszerűen a WC-be is vezethetjük a szennyvizet.


Vannak egyszerű 2 elemből álló megoldások és vannak összetettebbek:

Alapvetően minimum 2 elem kell a elszívásos térkő tisztításhoz: a magasnyomású mosó és az elszívásos felülettisztító. Ha a fej magában tartalmazza a ventúri elven működő elszívást akkor fel kell készülni hogy a tisztitási energia egy része az elszívásra fordítódik. Ezért is ki lehet egészíteni elszívó rendszerrel a felülettisztítót ami közben le is választja egy szeparátorral a darabos szennyeződéseket és elvezeti távolabb a szennyvizet. Illetve átfolyós melegvíz készítővel is ki tudjuk egészíteni a rendszert.





Végül, a térkő tisztítása szennyvíz elvezetéssel egy hatékony és környezetbarát megoldás a térkő burkolatok fenntartására és megőrzésére. Rendszeres tisztításuk és karbantartásuk segít megőrizni azok szépségét és funkcionalitását hosszú távon.


Kérje szakmai segítségünket a megfelelő gép kiválasztásához, keressen minket az elérhetőségeinken keresztül. Vagy válassza ki a térkő tisztító gép kínálatunkban a megfelelő megoldást.

bottom of page