top of page

A hatékony csempetisztító gép: modern technológia a tiszta otthonért

Ahogy az otthonok modernizálódnak, egyre nagyobb hangsúlyt fektetünk a hatékonyságra és a kényelemre. A csempék tisztántartása kihívást jelenthet, különösen azoknak, akiknek korlátozott idejük van a háztartási feladatokra. Szerencsére a technológiai fejlődés lehetővé tette a hatékony csempetisztító gépek megjelenését, amelyek gyorsan és hatékonyan tisztítják meg a csempéket anélkül, hogy sok energiát vagy időt igényelnének.

Ezek a modern eszközök számos előnnyel járnak, amelyeket érdemes megfontolni, akár ha a ház külső felületeiről van szó vagy akár belső tereit tartjuk karban és legyen az akár vízszintes vagy függőleges felület. Az alábbiakban bemutatjuk ezeket a gépeket, valamint néhány kulcsfontosságú tulajdonságot, amelyekre figyelni kell, hogy hatékony csempetisztító gépet válasszunk.


csempetisztító gép

Előnyök:


1. Időmegtakarítás:

A hatékony csempetisztító gépek gyorsabban és hatékonyabban tisztítják meg a csempéket, mint a hagyományos kézi módszerek. Ez jelentősen csökkenti a háztartási feladatokra fordított időt, lehetővé téve számunkra, hogy több időt töltsünk a családdal vagy a pihenéssel. Létezik több megoldás a csempe tisztítására ezek megválasztásában kollegáink segítséget tudnak nyújtani. A kevésbé jól megválasztott technológia miatt több időbe kerül ugyanannak a felületnek a megtisztítása. Sokszor nagy levegőt kell vennünk egy-egy felület takarítása ezért érdemes több lehetőséget figyelembe venni hogy a leghatékonyabb megoldást válasszuk.



2. Jobb tisztaság:

A gépek általában erőteljes vízsugárral, kefékkel vagy forró gőz erejével rendelkeznek, amelyek eltávolítják a makacs foltokat és szennyeződéseket a csempékről. Ezáltal biztosítják, hogy otthonunk csempéi ragyogóan tiszták legyenek, függetlenül attól, hogy a fürdőszobában, a konyhában vagy a teraszon találhatóak. A kefés csempe tisztító megoldások mellé többnyire vegyszert szoktunk ajánlani, használni. A csempe tisztító vegyszer kiválasztásához tudnunk kell milyen szennyeződéssel is van dolgunk. Gőz és a beltérre bevitt elszívással rendelkező magasnyomású mosó használatánál viszont sok esetben nem szükséges vegyszer használata. Ez sok esetben fontos szempont a technológia megválasztásánál.


gőzölős csempetisztító

3. Kényelem:

A modern csempetisztító gépek könnyen kezelhetők és általában könnyűek, így nem okoznak túlzott fáradtságot vagy kényelmetlenséget a felhasználóknak. A kölcsönözhető kínálatunkban a Rotowash típusú hengerkefés csempetisztító gépek könnyedén teljesítik ezt a kritériumot, nagyon eltalált, nőcis gép. E mellett kellő hatékonysággal rendelkezik, és a koszos vizet vissza is szedi a felületről. Rendelkezik oldalkefével amivel a csempe széléig tudunk tisztítani. A kényelemhez hozzá tartozik a tapasztalat és a rutin amivel bérlőinket segítjük, így a kölcsönzés során kitérünk a megfelelő csempetisztító szer megválasztására is. Ilyen gépet általában két féle esetben szoktak bérelni az egyik eset a klasszikus nagytakarítás, a másik eset a felújítás utáni takarítás. Mindkét helyzetben nagy segítség lehet a hatékony takarítógép.


Fontos tulajdonságok:


1. Teljesítmény:

Válasszunk olyan gépet, amely erőteljes motorral rendelkezik (kefés és magasnyomású megoldás esetén), és könnyen képes megbirkózni a különféle típusú csempékkel és szennyeződésekkel. A teljesítményhez hozzá tartozik a megfelelően megválasztott kefe típus. Hiszen hiába van erős motorunk ha nem a felülethez megfelelő kefével dolgozunk. Mivel minden eszköznek meg vannak a sajátosságai ezért a több féle csempetisztító megoldásnak is van létjogosultsága. A gőzös csempetisztító a kefés megoldásokhoz képest igaz lassabb de minden sarokba vagy szemmel látható helyen használható és akár függőleges felületen is. A legjobb megoldást viszont a magasnyomású technológiának a beltérbe való alkalmazása jelenti, ezzel akár 80 fokos melegvíz és 275 bar víznyomás kerülhet a kezünkbe amivel gyakorlatilag leborotváljuk a felületet.


magasnyomású csempetisztító

2. Hordozhatóság:

Fontos, hogy a gép könnyen mozgatható legyen, és alkalmas legyen a különböző felületek

tisztítására, beleértve a padlókat, és a kültéri csempéket is. Rotowash típusú takarítógépünk könnyen szállítható, kis méretű, különösen nem igényel nagy szakértelmet. A járólap tisztításhoz használt gőztisztító már nagyobb méretű, nehezebb készülék, és a magasnyomású technológia összetettebb megoldást kínál de nagyon hatékony. Kültéri csempék esetén javasolni szoktuk minden esetben a magasnyomású alkalmazását felülettisztítóval kiegészítve. A felülettisztító megakadályozza hogy a koszos víz felfröccsenjen a környező falakra, tárgyakra.


3. Kiegészítők és funkciók:

Olyan gépet válasszunk, amely sokrétű kiegészítőket és plusz funkciókat kínál, például különféle keféket vagy akár különböző fúvókákat, kiegészítőket az eltérő felületekhez. Rotowash tipusú gépünkhöz általában 3 féle kefét tudunk biztosítani a különböző felületekhez, illetve szoktuk keverni is a kefék típusait. A gőzporszívó gépünkhöz 5-6 különböző fejet adunk, attól függően hogy fugát, vagy a csempe felületét szeretnék tisztítani. Ezek különböző szélességű fejek, amiből van visszaszívást alkalmazó fej és normál gőzölős fej. A gőzporszívó egyik nagyon jó tulajdonsága hogy fényes tükröződő felületeken (magas fényű csempe) szinte tökéletes ragyogó eredményt lehet a használatával elérni, azáltal hogy a visszamaradó vegyszer maradékot is tökéletesen felszívja. A felszívás előtt pedig a gőz hatékonyan feloldja a szennyeződéseket, mindezt egy lépésben. A magasnyomású csempetisztító megoldásokhoz tudunk biztosítani átfolyós vízmelegítőt is amivel 80-120 C fokos vízhőmérsékletet használhatunk.



4. Vegyszermentes megoldások:

Ez egy modern igény hogy minél kevesebb vegyszer maradékkal érintkezzünk a lakásunkban. Azért is maradhat sok vegyszer maradék a felületen mivel sok járólap tisztításhoz használt vegyszer főleg az erősebbek, nem csíkmentesen száradnak hanem hagynak egy kis visszamaradó felületi foltot. Általában mindenhol elolvassuk hogy ez meg az a magoldás tökéletes csempetisztító eszköz vagy eljárás de a gyakorlatban nem tartjuk be a megfelelő használatot vagy kevesebb időt szánunk mint ahogy az kellene. Így egyszerűbb hogy ha nem szeretnénk vegyszerrel találkozni akkor nem is használunk a tisztítás során. Ebben 2 féle megoldásunk a gőzölős csempetisztító és a magasnyomású csempetisztítók eredményesek. Ezáltal csökkentjük a környezetre gyakorolt ​​hatását is a tisztító folyamatnak.


5. Vízszintes és függőleges felületeken is használható:

Bizonyos típusok csak vízszintes felületen használhatóak, míg a gőzölős csempetisztító vagy a magasnyomású verzió akár függőleges tisztítás során is remekül használható. A kefés takarítógépek többnyire a súlyuk, kialakításuk miatt alkalmatlanok a függőleges csempetisztításhoz. A magasnyomású technológia esetén léteznek kisebb nagyobb fejek amit könnyedén oda tudunk tartani a függőleges felülethez és azonnali elvezetést biztosítanak. Létezik kínálatunkban kifejezetten lépcsőre alkalmas tisztítógép, ezek mind vízszintes és függőleges felületét a lépcső fokoknak képesek tisztítani. A gőzös felülettisztító megoldások főleg pipere takarítások során a sokrétűen felhasználható kiegészítőknek köszönhetően remekül használhatóak. Ott tisztítanak amit a szemünkkel látunk és ez néha aranyat ér, más eszközökhöz képest amivel már nem érünk oda.


lépcsőtisztító - csempetisztító gép

A hatékony csempetisztító gépek számos előnnyel járnak, és ideális választások lehetnek azoknak, akik szeretnék minimalizálni a háztartási feladatokra fordított időt és energiát. Fontos azonban, hogy alaposan átgondoljuk az igényeinket és figyeljünk az olyan kulcsfontosságú tulajdonságokra, mint a teljesítmény, hordozhatóság, kiegészítők, hogy megtaláljuk a számunkra legmegfelelőbb gépet. Tekintse meg web oldalunkon csempetisztító gép bérlési lehetőségeinket, vagy keresse a fenti elérhetőségen kollegánkat.

bottom of page