Sokan választunk hidegburkolatot a folyosóra, a konyhába, a fürdőbe és a mellékhelyiségekben is, amik bizony a lakás jelentős járófelületét képviselik. Ezeket az erősen igénybe vett felületeket rendszeresen porszívózzuk és felmossuk de mégsem lesz tökéletes az eredmény. Sajnos a járólapok és csempék közötti fuga összegyűjti a koszt, és ettől elszíneződik. A különböző igényekhez nálunk több megoldás közül is választhat, hogy fugáját újra gyönyörű, tiszta állapotban láthassa.

rotowash-fuga-tisztitas-1000-r2.jpg

Rotowash R2/R3/R4 - a legegyszerűbb fugatisztító megoldás otthonra

jarolap-tisztitas-belteren-magasnyomasu-mosoval-1000.jpg

TÖBB MEGOLDÁSUNK VAN A FUGA TISZTÍTÁSÁRA

fuga-tisztito-gep-kolcsonzes-rotowash-hengerkefes-1000.jpg

ROTOWASH - hengerkefés takarítógépek

Könnyű, alapos és egyszerű megoldás a fugák tisztításához. A Rotowash (20 cm, 30 illetve 40 cm-es kefe szélességű változat) fuga és járólaphoz. A gépválasztás függ a terület nagyságától. Ideális a konyha, fürdőszoba, erkély, terasz, folyosók járólapjának és annak fugájának tisztítására. Nincs szükség többé a fogkefére és fárasztó kézi erőre a fuga tisztításhoz! Ezzel a szuper többfunkciós géppel időt és energiát spórolva varázsolhatja újjá a járólapok közötti fugákat. A választható oldalkefével a járólapok fal közeli széleit is intenzíven tisztíthatjuk.

 

Az egyik legalaposabb fuga illetve járólap tisztítására használható takarítógép. Külön vegyszeres és szenyvíz tartály A szennyvíz tartály egyszerűen üríthető a vegyszeres tartályt is könnyedén utántölthetjük. A vegyszeres folyadékot a markolaton adagolhatjuk munka közben. Járólapok tisztítása során a takarítógép a kefék befelé forgásának köszönhetően nem piszkolja össze a falakat, bármilyen irányból végezzük is a tisztítást. A takarítógép olyan mechanizmussal rendelkezik ami szinte száraz felületet hagy maga után. Ebből a típusból különböző méretű gépek bérelhetőek a tisztítani kívánt terület nagyságától függően.

Gőztisztító - pipere, takarító eszköz és a függőleges csempékhez is használható

Számost olyan felület létezik melyet egyáltalán nem, vagy csak nagyon ritkán és nehezen, igencsak drasztikus módon erős vegyszerek használatával tudunk megtisztítani. Ezek viszont sajnos sem az egészségünket, sem a környezetünket nem kímélik. A tűzhely mögötti csempe és annak fugázata az egyik legnehezebben tisztítható felület a háztartásban, hiszen a nehezen hozzáférhető zsírcseppeket egyesével igencsak erős vegyszerek és mechanikai eszközök együttes használatával tudjuk csak eltüntetni.

gozporszivo-kolcsonzes-jarolap-tisztitas-1000.jpg
goztisztitas-fuga-padozat-tisztitasa-720.jpg

Ám a gőz segítségével a lehető legkörnyezetbarátabb módon bánhatunk el a makacs odaégett szenyeződésekkel amellett, hogy a magas hőfoknak köszönhetően a baktériumokat és kórokozókat is elpusztítjuk. Legnagyobb előnye, hogy a nagy felületek mellett minden kisebb sarkot, lépcső alatti zeg-zugos helyeket is könnyen elérhetünk vele. Használatával kíméljük vizeink élővilágát, mivel nem kerül a lefolyóba káros anyag a takarítás alkalmával. A gőztisztítás során a vízzel is takarékoskodunk, hiszen akár 80%-kal kevesebb vízre van szükségünk a hagyományos tisztításhoz képest.

storch-lepcso-tisztitas-csuszas-gatlo-felulet-1000-275-bar.jpg

Felülettisztító - magasnyomású technológia - beltéren azonnali szennyvíz elszívással

A Felülettisztító, teraszmosó fejjel könnyedén és gyorsan tisztíthatjuk meg a csúszásgátlós felületeket és a fugát, lépcsőket, házhoz közel eső széleket ahol nehezen tisztítható a felület az évek alatt letapadt szennyeződésektől. Kültéren - beltéren egyaránt használható. Terasz esetében az időjárás okozta elszíneződésektől vagy épp a mohától. A fejben 2 vagy több darab fúvóka forog egy tengely körül, nagyon közel a felülethez így nagy tisztítóerőt és gyors haladást biztosít.

 

Előnye hogy nem veri fel a koszos vizet a ház falára a normál fúvókával szemben, hanem kulturáltan a tányér mellett kifolyik a szennyvíz vagy beltéren el is vezetjük. Amúgy nagyon elterjedt térkő tisztításra használt kiegészítő, hiszen gyorsan és a normál fúvókától erősebben tisztítja a felületet a fúvókák közelsége miatt. Lehet meleg vízzel is használni, akár létezik 120 C fokos vízre való modellünk is (nyomás alatt fel lehet vinni a víz forráspontját 100 C fok fölé is. A beltéren fugázott jártlapokra is kiválóan alkalmas mivel a szennyvíz elszívásával nem hagy maga után pancsot.

jarolap-tisztitas-belteren-magasnyomasu-mosoval-1000.jpg
mosmatic-felujitas-utan-takaritas-magasnyomassal-1000.jpg

Összetettebb technológia, a magasnyomású víz erejével leborotválja a koszt a felületről. Normál felülettisztókhoz képest azonnal elszívja a koszos vizet. Így akár beltéren is használható. A kínálatunkban van kifejezett lépcsőtisztító, ami teljesen a lépcső széléig dolgozik, a fúvóka szórásképének köszönhetően, a lépcső teljes terjedelmét tudja tisztítani. Általában ehhez nem kell semmilyen vegyszer, a nagy energiájú víz dolgozik.
 

Lehet forró vízzel is használni utólagos átfolyós víz melegítővel (80-90 C fokos meleg víz). Kínálatunkban a 230 voltos, ipari áramos vagy akár benzines magasnyomású mosót is alkalmazhatunk. A benzines vagy diesel olaj égetésű gépeket kint a szabad levegőn tesszük le és bekábelezzük a felülettisztítót akár 100 méterre odébb (alapárban 10m tömlő jár). A sok vízcserének köszönhetően legyen bármilyen is a felület, tökéletes tisztaságot kapunk. Tisztíthatunk csúszásgátlós lapokat, fugát (bármilyen mély is), természetes kőhatású, porózus felületeket. A gyantás fuga anyagokat meleg vízzel javasoljuk eltávolítani. A technológia segítségével általában 270 Bar nyomással tudunk beltéren dolgozni. De erősebb szennyeződésekhez létezik 500 Bar-os 50 cm-es felület tisztítónk is.

Egytárcsás súrológép + vízszívó

Takarítócégek alap tisztító gépei. A súrológép fellazítja a makacs szennyeződéseket, a vízszívó a koszos levet felszívja mielött visszaszáradna a felületre. Az egyik legerősebb megoldásunk a kefés megoldások között. Különböző kefével tudjuk kiadni a kefés súrológépet, puhább és erősebb kefékkel valamint különböző pad koronggal (ez olyan mint a dörzsi szivacs csak erösebb). A takarítógép teljes súlya a kefére nehezedik (30-40 kg), így elég erős súroló hatást gyakorol a felületre.

Puhább kefével a fugákat is jól képes takarítani. Fontos hogy időben visszaszívjuk a szennyvizet, főleg felújítás után. Igény esetén vízszívót is tud nálunk bérelni. Általában 2 motoros vízszívásra alkalmas ipari porszívót szoktunk kiadni ilyen takarításhoz. Ebben durvább fémszűrő található csak. Vízre nem is kell más. A papírszűrős nedves/száraz porszívók a saját véleményünk szerint nem annyira alkalmasak felújítás utáni vizes porszívózásra hiszen a papírszűrő elázik és bele is köthet a gipszes, cementes oldott építőanyag. Mindkét esetben jócskán csökken a szívóerő és tönkre is megy a szűrő.

IMG_0322.JPG