A magasnyomású mosók széles körben használhatóak köszönhetően a sokféle kiegészítőnek. Fordítva mondhatnánk azt is hogy ott tudjuk használni a magasnyomású mosót ahova van hozzá tartozékunk. Sokan nagyon szeretik mert az egyik leglátványosabb és legkiszámíthatóbb eredményt garantáló takarítógép.

A rendszer alapja egy magasnyomású vízpumpával ellátott nyomás fokozó, kínálatunkban ebből létezik 230 Voltos, benzines, vagy ipari áramos kivitel (ez maga a magasnyomású mosó). A tartozékok is fontosak hiszen ezek adját át az energiát a felületnek, és nagyon fontos hogy elég közelségben és minél jobb szögben kapja meg a felület az erős vízsugarat. Így például egy csőtisztítás vagy dugulás elhárítás esetén a lerakódott szennyeződést a cső faláról vékony vízsugarak borotválják le bent a csőben. 

 

A tartozékok között létezik vízmelegítő Hot Box is ami a hideg vízből átfolyósan azonnal 80-90 fokos meleg vizet készít. A magasnyomású mosó pumpája képes egy tartályból a víz felszívására is, megfelelő körülmények között. (tiszta vízet) A felület tisztítókkal főleg a térkő tisztítása kültéren gyorsul fel, de akár elszívással beltéren is használhatóak, meleg vízzel is dolgozhatunk velük, leborotválva a koszt a felületekről.

storch-felulet-tisztito-1000-275-bar.jpg
Terasz takarítás Karcher FRV 30 felülettisztítóval + magasnyomású mosóval
Takaritógép kölcsönzés Budapest

Terasz takarítás Karcher FRV 30 felülettisztítóval + magasnyomású mosóval

teto-tisztitas-cserep-mosas-2-720.jpg

Turbófej - Szennymarófej

Az alap fúvóka kinyítja a nagynyomású vízsugarat általában 15-25 fokban így egy széles szórási képet kapunk, de minél nagyobb fokban nyitjuk ki a vízsugarat annál gyengébb lesz a tisztító erő. A 0 fokos vízsugárnak jóval nagyobb tisztító ereje van, de csak rajzolgatni lehet a koszba vele... Így nagyon lassú lenne a tisztítási folyamat. A turbó fej vagy szennymarófej 0 fokos vízsugarat forgat mechanikusan a fejben kb. 20 fokos szögben, így biztosítja a nagy tisztítóerőt és a gyorsaságot is. Kb 50 % -al nagyobb tisztítóerőt kapunk a használatával. 

 

Ez azt jelenti mintha erősebb géppel dolgoznánk. Beton, vagy cserép felületen gyönyörű szépen lehet használni. Egyedül arra kell vigyázni hogy nehogy túl gyorsan haladjunk a fejjel és karikákat rajzoljunk a felületbe, mivel forgó mozgással dolgozik. Az erőssége miatt vannak területek ahol vigyázi kell a használatával pld dryvit felületeken, vakolaton vagy fa felületeken. Lehet használni meleg vizzel is így erősebb a tisztítóhatása. Minél merőlegesebben dolgozunk a felületen vele annál erősebb a behatás. 

Felülettisztító, teraszmosó fej

A fejben 2 vagy több darab fúvóka forog egy tengely körül, nagyon közel a felülethez így nagy tisztítóerőt és gyors haladást biztosít. A gyors forgás miatt a tányér szélességében kapunk tisztított felületet. Kínálatunkban létezik 15, 30 illetve 50 cm-es tányér is, műanyag és rozsdamentes kiszerelés is meleg vízhez. Előnye hogy nem verjük fel a koszos vizet a normál fúvókával szemben a ház falára például, hanem kulturáltan a tányér mellett kifolyik a szennyvíz.

 

Létezik elszívásos felület tisztítónk is amit porszívóra kötve el is szívja a szennyvizet, így ezt akár beltéren is tudjuk használni illetve kültéren is nagyban meggyorsítja a munkánkat hiszen a fellazított szennyeződések nem száradnak vissza a felületre, nem kell külön lemosnunk. 150 - 500 barig létezik ilyen felület tisztítónk 30 literes vízszállításig percenként. Ilyenkor a nagy vízszállítás gyors haladást biztosít. Nagyon elterjedt térkő tisztításra használt kiegészítő, hiszen gyorsan és a normál fúvókától erősebben tisztítja a felületet a fúvókák közelsége miatt. Lehet meleg vízzel is használni, akár létezik 120 C fokos vízre való modellünk is (nyomás alatt fel lehet vinni a víz forráspontját 100 C fok fölé is). Létezik kézben fogható fejünk is ami a függőleges felületeken használható, nem csak a vízszintes felületen.

terko-tisztitas-magasnyomasu-mosoval-240-bar-benzines.jpg
cso-tisztito-dugulas-elharito-gep-kolcsonzes-vizes.jpg

Magasnyomású mosóra szerelt csőgörény

Egyszerűbb a használata mint gondolnánk. Úgy alakították ki a tisztító fejet hogy a víznyomás hatására behúzza a rugalmas csövet a lefolyóba. A tisztító fejnek többnyire egy erős sugara van előre és több (3 vagy több) hátra. Az első fúvóka feladata a szennyeződés szétbontása, a hátsó fúvókák tolják előre a fejet és közben tisztítják a cső felületét is. Hiszen minél tisztább végeredményt szeretnénk kapni, nem csak egy lukat furni egy dugulásba. Vékony 32-40mm-es lefolyó csövektől kezdve egészen a 80 cm-es átmérőjű csövekig képesek vagyunk csövek tisztítására kiegészítőket kiadni.

 

A kisebb átmérőnél fontos a megfelelő halylékonyság, hogy a kanyarokban könnyedén el tudjon fordulni a fej és a rugalmas kábel, a nagyobb átmérők esetén meg az hogy minél közelebb legyen a fuvóka a cső széléhez. Nagyobb csövekhez egy kiskocsira szerelt forgoszáras tisztítófejet adunk ki. Ezeket használhatjuk meleg vízzel is. Célszerű minél nagyobb vízszállítású gépet használni dugulás elhárítására. A nagyobb víznek nagyobb tolóereje van és akár mint a kukac tolja ki a szennyező anyagot a cső végén. Jelenleg 230 voltos gépből van egy 12 literes vízszállítású gépünk amit ilyen célra javasolnánk, ennek kb 110-120 bar nyomása van, benzines vagy ipari gépekből 25 literes vízszállítású gépet tudunk biztosítani - 200 bar feletti nyomással. 

Zagyszívó - Szennyvíz szívó adapter

Nagyon kevéssé ismert, pedig a szennyezett víz felszívásának egyik legegyszerűbb módja. Megállás nélkül, nem kell ürítgetni a porszívót. Nagyon nagy előnye hogy bármit szívhatunk ami nem kezdi ki az elvezető csövet. Tehát bármilyen szennyeződés lehet is amit felszívunk, a hozzáadott víz mennyiség miatt garantált hogy nem fog eldugulni a felszívás során. A bármi azért annyiban kötött hogy folyékony állapotúnak kell lennie a felszívandó anyagnak. A vákum ebben jön létre.

 

A normál porszívókhoz képest nincs akkora légszállítása, a vízszállítást a rákötött gép erőssége határozza meg. Például a videóban is egy kisebb 2,8KW-os magasnyomású mosóval használtuk és elfogadható eredményt értünk el. Problémásabb ha az elvezető csövet megtoldjuk hoszabra, vagy magasra emeljük akkor erősebb gép kell a használatához. Hiszen ekkor a víz oszlopnak egyre nagyobb tehetettlensége, tömege lesz ami fékezi a rendszer használatát. Medence tisztítására is használható, ha például át akarjuk mosni a durvább szennyeződést valami hálón keresztül. A szennyvíz szivattyúhoz képest kisebb mélységig használható (kb 1cm-ig). 

szenyviz-szivo-magasnyomasu-mosohoz-600.jpg
Homokszóró bérlés - vizes homokszórás magasnyomású mosóval
Takaritógép kölcsönzés Budapest

Homokszóró bérlés - vizes homokszórás magasnyomású mosóval

Vizes homokszóró betét - Vizes homokszórás

Hasonló eredményt lehet elérni mint a kompresszoros levegős homokszórással, és nem kell hozzá akkora gépezet. Általában a magasnyomású mosók kezelhetőbb méretűek ugyanakkora tisztítási teljesítményhez. A másik előnye hogy mivel vízzel dolgozunk nem száll a por, a sáros szennyeződést kell csak eltakarítani a végén, ezt ugyanazzal a géppel lemossuk normál tisztító fejjel. A használata úgy néz ki hogy a nagy sebességű kiáramló víz felszívja a homokszóró betét segítségével a homokszóró anyagot (venturi elv) egy száraz tartályból. A szóró anyag szigorúan csak valami osztályozott homok lehet vagy más osztályozott szóróanyag (üveggyönygy, korund, fémszemcse, stb...). Különösen ügyelni kell hogy száraz legyen a szóróanyag, ez főleg magaslati munkáknál, állványzaton nehezebb megoldani.

Kínálatunkban leginkább benzines, vagy ipari áramos gépekkel adjuk ki a különböző betéteket, tapasztalataink szerint 230 voltos gépekkel is működik a rendszer de nagyon lassan a kis vízszállítás miatt. Két féle homokszóró adaptert tudunk biztosítani a gépekhez az egyik egy 250 bar-ig használható fej, kisebb - közepes gépekhez, a másik egy 500 bar nyomásig használható fej nagyobb gépekhez. A homokszórás használható festékek eltávolítására fémekről, grafiti eltávolítására beton és kőfelületekről, vagy egyszerűen a több évtizedes szennyeződés tisztítására természetes kő felületeken. Nagyon tipikus eset amikor régebbi bérház évtizedek alatt elkoszolódott felületét tisztítjuk ezzel, alsó lábazatára vagy a belső korlátok tisztítására vesszük igénybe. A nedves homokfuvás lekoptatja a felső réteget finoman, a szoróanyag fajtájától függően, gyengébben vagy durvábban. Természetes kőfelületek esetén ez ezért szükséges mivel a hosszú évtizedek alatt beleszivárgott az anyag felületébe a szennyeződés ezt normál felületi mosással már nem lehet tisztítani, csak koptatással.

homokszoras-tegla-felulet-homoksfuvo-hep-kolcsonzes.jpg
vegyszer-habosito-fej-kolcsonzes.jpg

Vegyszer habosító

Habosodásra képes vegyszereket juttat ki a felületre. A sima vegyszeres vízzel ellentétben a hab tovább a felületen marad, így nagyobb a behatási ideje a vegyszernek és nem lesz csíkos a felület a különböző behatási időknek köszönhetően (valahol tovább ott marad a vegyszeres víz, valahol hamarabb lefolyik). Illetve nagy előnye hogy hirtelen nagy menniségben lehet kijuttatni a vegyszert a felületre.

 

A habosító fejen lehet állítani a vegyszer töménységét és a szórási képet is. Nemcsak autóápolási területen hanem élelmiszeriparban, mosdók, csempék tisztításánál, konyhai területen is hasznos eszköz lehet, de akár olajos nehézgépek tisztításánál is nagyszerű segítség lehet. A habosítást követően meg is lehet kefélni a felületet (például csempe felületen), megmozgatva a szennyeződést majd leöblíteni magával a magasnyomású mosóval. Léteznek zsíroldó, vízköoldó, fertőtlenítő vegyszerek is amelyeket remekül fel lehet hordani a kívánt tisztítandó felületre.

Hot Box - vízmelegítő

Átfolyósan felmelegíti a vizet, magasnyomású mosó után tudjuk beüzemelni. Nagy előnye hogy mivel külön van a nagynyomású mosótól, használhatjuk 230 voltos mosókkal, benzines gépekkel vagy ipari áramos mosókkal is, így például nem korlátoz bennünket az ipari áram hiánya (a melegvizes mosók zöme ipari áramos). A melegvizes mosókban is beépített Hot Box van, a hidegvizes mosó ettől lesz melegvizes mosó ha így tetszik. Diesel olaj elégetéséből nyeri ezt a nagy energiát. Így elég sok égéstermék keletkezik amit zárt térben el kell vezetni. A melegvíznek jóval nagyobb tisztító hatása van mint a hideg víznek, főleg zsíros, olajos szennyeződések esetén szinte kötelező.

 

A hidegvizes mosók nem szeretik ha melegvizet kötnek rájuk, ez 60 fok felett életveszélyes a gépre nézve, illetve jócskán csökkenti az élettartamukat, viszont a 60 fok feletti víz az amire igazán szükségünk van. A készüléken be lehet állítani a kívánt hőfokot, kisebb vízmennyiség esetén gőz üzeme is van. Jelenleg kínálatunkban 2 féle tipus létezik 250 bar nyomásig egy 90 KW-os Hot Box, és 500 bar nyomásig egy 65 KW-os hotbox-ot tudunk bérbe adni. A 65 KW elég 15 liter víz 80-90 C fokos kifűtésére percenként, a 90 KW - 22 literes hideg vízhozamot képes kifüteni percenként 70 C fokosra.

dieker-hot-box-500-melegvizes-moso-2.jpg
Grey Garage Door

20 éves szakmai tapasztalattal

Segítünk a takarításban

ELITE 2002 BT

Lépj kapcsolatba velünk