top of page

A takarítás problémáival általában a munkások levonulása után szembesülünk

A felújítás utáni takarítás egy elég mostoha dolog. Túl vagyunk a türelmünket próbára tevő kivitelezőkön és "már csak rendet kell csinálni..." Elnézve az új lakásunk állapotán hát..., nagy levegőt kell venni ahhoz hogy elkezdjük. Mi ebben szeretnénk segíteni hogy megfelelő takarítógépekkel megkönnyítve a munkát, minél gyorsabban el tudjuk végezni a takarítást. 

Amikor a takarítás részéhez érünk a kivitelezés után, akkor látszik igazán az hogy melyik szakember milyen munkát végzett, hiszen ekkor látjuk igazán a felületeket. Ilyenkor derül sajnos fény olyan helyzetekre ami a kivitelezői hanyagságot mutatja. Tisztelet a kivételnek, de sok olyan problémával találkoztunk ami, megelőzhető lett volna egy kis odafigyeléssel. Az első, hogy le kellene takarni a kész felületeket, hogy azokat már ne járjuk össze sittes, malteres lábbal, sokszor a fuga anyagot nem mossák le a járólap felszínéről időben, vagy belemossák a járólap mintáiba, de az is előfordul hogy erős savas szerekkel felmosnak és megmarják a felületeket ami először csak kicsit cementfátyolosnak tűnik aztán úgy is marad.

De olyan is előfordul hogy a megrendelők csak utólag,  látják, hogy az álltaluk választott járófelület igen nehezen tisztítható mivel nem tudják napi szinten jól takarítani. Ilyenek lehetnek például a csúszásgátlós felületek egy-egy fajtája. A kosz meg sajnos erősen bele tud ülni, ilyenkor normál felmosással már nem is lehet feltakarítani. De még jó, hogy ma már mindenre van megoldás. Nézzük sorra milyen takarítógépeket tudunk a különböző helyzetekre javasolni.

ipari-porszivo-kolcsonzes-nilfisk-attix-30-21.jpg

Nilfisk Attix 360 PC ipari porszívó

Manuális szűrőtisztítás, 35 literes tartály, 26cm-es felszívó fej, automatikus szerszámmal indulás, porzsák nélküli.

4 órás bérlés: 6000 Ft

8 órás bérlés: 7500 Ft

24 órás bérlés: 9000 Ft

Több nap esetén, napi: 8000 Ft

Kaució: 60000 Ft

Áraink nettó árak.

ipari-porszivo-berles-karcher-nt-35-1-tact.jpg

Karcher NT 35/1 Tact - ipari porszívó

35 literes tartály, 1 felszívó motorral, 26 cm-es felszívó fejjel, 1 db porzsákkal az alapárban

4 órás bérlés: 7000 Ft

8 órás bérlés: 9000 Ft

24 órás bérlés: 11000 Ft

Több nap esetén, napi: 9500 Ft

Kaució: 60000 Ft

Áraink nettó árak.

karcher-ipari-porszivo-kolcsonzes-nt-45-1.jpg

Karcher NT 45/1 Tact ipari porszívó

Automatikus szűrőtisztítás, 45 literes tartály, 26 cm-es felszívó fej, 1 db porzsák az alap árban.

4 órás bérlés: 7500 Ft

8 órás bérlés: 9500 Ft

24 órás bérlés: 12000 Ft

Több nap esetén, napi: 10500 Ft

Kaució: 60000 Ft

Áraink nettó árak.

ipari-porszivo-karcher-berles-nt-65-2-tact-2-motoros.jpg

Karcher NT 65/2 Tact 2 - ipari porszívó

65 literes tartály, 2 motoros felszívás, 40cm-es felszívófej, automatikus szűrőtisztítás, 4m-es gégecső.

4 órás bérlés: 8000 Ft

8 órás bérlés: 12000 Ft

24 órás bérlés: 16000 Ft

Több nap esetén, napi: 14000 Ft

Kaució: 100000 Ft

Áraink nettó árak.

ipariporszivo_10m_karcher_takaritogep_berles_kolcsonzes_budapest.jpg

Karcher NT 35/1 ipari porszívó + 10m gégecső

Ipari porszívó 10 méteres gégecsővel, 35 literes tartály, automata szűrőtisztítás, 1 porzsák az alapárban.

4 órás bérlés: 9500 Ft

8 órás bérlés: 13000 Ft

24 órás bérlés: 16000 Ft

Több nap esetén, napi: 14000 Ft

Kaució: 80000 Ft

Áraink nettó árak.

A videóért kattints

Ügyfeleinknek azt szoktuk javasolni, hogy az legyen az első feladat felújítás végeztével, vagy akár közben többször is, hogy szárazon porszívózzák fel a sittes poros törmelékeket a járó felületekről. A felmosásra csak ez után kerüljön sor. A szakemberek  még addig úgyis párszor jönnek mennek, akik összeporolnak, összejárnak mindent. Másrészt azért is javasoljuk, mivel a felmosás során amikor már víz is éri a poros, gipszes, cementes anyagokkal teli felületet, akkor már azzal együtt  jól beleköt a járólap fugáiba, vagy a parketta mintáiba ahova a felmosó tolja a koszos vizet. Ezt később onnét már jóval nehezebben tudjuk eltávolítani. 

Tehát érdemes minél többször ipari porszívóval, jól átporszívózni a finom porokat a felületről.

 

Az otthoni porszívók  erre nem alkalmasak. Sajnos áteresztik ezt a finom port, mely újra a levegőbe jut, és  azon felül, hogy újra lerakodik mindenen, ráadásul az egészségünkre is ártalmas mivel ezt a levegőt  munka végzés közben beszívjuk. És mivel nem erre gyártották a háztartási porszívókat azok könnyen tönkre is mennek. Érdemes mindenképpen valamilyen szűrőtisztító mechanizmussal felszerelt porszívót választani, ezzel ugyanis óvjuk a szűrő eltömődését, amitől megáll a szívó hatás.

 

Egy ipari porszívónál joggal várhatjuk el hogy minél később telítődjön a szűrője, és 4 vagy akár 8 óra használat után is jó szívóerővel rendelkezzen. Amikor ipari porszívót választunk fontos, hogy a munka végéig jó szívóerővel bíró gépet válasszunk.  A fél ipari szűrőkosaras porszívók sajnos 10 perc használat után már csak maguk előtt tologatják a port, és veszítenek szívó erejükből. Ami így is a kemény munka mellet már csak bosszankodás, és hátráltatja a munkánk elvégzését. Kínálatunkban elérhetőek akár nagyobb irodák vagy raktárak, padlások porszívózásához 2 motoros, 65 literes, szűrőtisztítós ipari porszívó is, és a szélesebb felszívó fejnek köszönhetően meggyorsítják munkánk elvégzését. Porzsákos illetve porzsák nélküli változatban is.

cleanfix-ds7-goztisztito.jpg

Cleanfix DS7 gőztisztító

230 voltos gőztisztító

Gőzporszívó bérleti ár:

4 órás bérlés: 8000 Ft

8 órás bérlés: 13000 Ft

24 órás bérlés: 19000 Ft

Több nap esetén, napi: 17000 Ft

Kaució: 150000 Ft

Áraink nettó árak

Sokan nem alaptalanul gőztisztítót választanak a felújítás utáni takarítási munkákhoz. A kínálatunkban egy elég erős gőztisztító érhető el, ami szennyvíz felszívással is rendelkezik. Ezzel például bátran takaríthatunk parkettát, lambériákat, csempéket, radiátorokat, reluxákat, rolókat, egyéb nehezen elérhető helyeket. A parkettára különösen ajánlott hiszen még többszöri felmosás után is azt látjuk, hogy felszáradást követően folyton visszafehéredik a parketta. A cementfátyol visszaül rajta és nem akar eltűnni. A  sok vízzel járó felmosást viszont nem tesz jót a parkettának. A gőztisztítóval ezt sokkal kíméletesebben meg tudjuk oldani. Nagyon minimális vízgőzt fúj a felületre, melyet már abban a pillanatban vissza is szív és bezárja a feloldott cementfátylas szennyeződést a tartályba, így nem kenegetjük szét a feloldott építőanyagokat a parkettán.

 

A fugákat, és egyéb nehezen hozzáférhető helyeket is gyönyörűen tisztítja. Például Konyhák, tűzhelyek, fürdő helységek sarkai, ablak keretek, stb. A gőztisztító mellé adott készlet különböző szélességű tartozékokat tartalmaz ,hogy minél megfelelőbb felszívó fejjel tudjuk az adott felületen (fuga, csempe, járólap, stb) tisztítani. Kifejezett csempe tisztító fej is van a készletbe. A gőz remekül lazítja a vizes bázisú festékcseppeket is.

 A gőztisztítót kétféleképpen tudjuk használni,  csak gőz fújással, vagy egyidejű visszaszívással. A gőzporszívónak (ami a kínálatunkban szerepel) a nagy előnye hogy a gőz által fellazított szennyeződést azonnal fel is szívja. Ennek köszönhető hogy jóval gyorsabban lehet felújítás utáni munkákra használni. A cement fátyol az egyik legalattomosabb szennyeződés, amint visszaszárad a felületre maszatolásnak látszik, és néha véget nem érő felmosásba kezdünk. A gőzporszívónknak 14 literes szennyvíz tartálya van. Egyszerűen üríthető, a kazánja elég nagy kapacitású ami 3-4 órás folyamatos munka végzésre alkalmas.

IMG_8358.JPG
takaritogep-berles-lux-rotowash-800-r2.jpg

Rotowash R2 - fuga és járólap tisztítógép

20 cm-es kefe szélesség, egyszerű használat, vissza is szedi a koszos vizet, 15 kg súly, több féle kefe erősség.

4 órás bérlés: 7000 Ft

8 órás bérlés: 10000 Ft

24 órás bérlés: 14000 Ft

Több nap esetén, napi: 12000 Ft

Kaució: 80000 Ft

Áraink nettó árak.

hengerkefes-takaritogep-kolcsonzes-budapest.jpg

Rotowash R3 fugatisztító gép

Járólap és fugatisztító gép, 30 cm-es kefe szélesség, 20 kg súly, vissza is szedi a koszos vizet.

4 órás bérlés: 7500 Ft

8 órás bérlés: 12000 Ft

24 órás bérlés: 16000 Ft

Több nap esetén, napi: 14000 Ft

Kaució: 100000 Ft

Áraink nettó árak.

takaritogep-kolcsonzes-lux-rotowash-800.jpg

Rotowash R4 - takarítógép

Fuga és járólap takarításhoz, 40 cm kefe szélesség, vissza is szedi a koszos vizet, 25 kg súly, több féle kefével.

4 órás bérlés: 8000 Ft

8 órás bérlés: 13000 Ft

24 órás bérlés: 18000 Ft

Több nap esetén, napi: 16000 Ft

Kaució: 100000 Ft

Áraink nettó árak.

A videóért kattints

Ez a nagyon könnyen használható mégis nagy segítséget nyújtó gépünk, bármikor használható. Nem kell nagy ipari gépet bérelnünk lakásunk , irodánk járó felületének alapos tisztításához. Bátran ajánljuk  nagytakarítások, felújítások utáni felület tisztítására.  Ez a gép két ellentétesen forgó hengerkefével, megfelelő nyomatéksúllyal, de mégis könnyen kezelhető jó kialakítással rendelkező takarítógép. Ezért háziasszonyok is nagyon egyszerűen, de nagyszerűen használhatják. A hengerkefés vizes takarítógép két könnyen üríthető tartállyal rendelkezik. Az egyik tartályba öntjük a tiszta vizet, a másikba gyűjti a gép a koszos vizet. A gép alkalmas a járólapok felületének és azok fugáinak takarításara, legyen szó mintás, csúszásgátlós vagy greslapról.

 

Kínálatunkban létezik 3 féle szélesség, különböző nagyságú területekhez (20-30-40cm) A kisebb gép esetében a szélekhez külön felár ellenében bérelhető oldalkefét sárvédővel, ami nem engedi felfröcskölni a vizet a falszélekre. A kisebb gép könnyebben használható kisebb helyiségekhez, a nagyobb gépek gyorsabb haladást biztosítanak nagyobb területeken. A kemény felületek mellett parkettán is használható, puhább kefével. A parketta vagy vinyl pórusaiból is remekül kiszedi a szennyeződéseket. 

cleanfix-egytarcsas-surologep-powerdisc-165.jpg

Cleanfix Powerdisc 165 - egytárcsás súrológép

160 fordulat/perc, 43 cm-es kefe szélesség, 14 literes vegyszer adagoló tartály.

4 órás bérlés: 7000 Ft

8 órás bérlés: 9000 Ft

24 órás bérlés: 11000 Ft

Több nap esetén, napi: 10000 Ft

Kaució: 80000 Ft

Áraink nettó árak.

weidner-ipari-porszivo-kolcsonzes-isx-m02082.jpg

Weidner ISX-M02082 - 2 motoros vízszívó

50 literes tartály, 2 motoros, 2400 watt, 40 cm-es felszívófej, 40mm-es gégecső,

4 órás bérlés: 6000 Ft

8 órás bérlés: 8000 Ft

24 órás bérlés: 12000 Ft

Több nap esetén, napi: 10000 Ft

Kaució: 80000 Ft

Áraink nettó árak.

tron-3300-l70-ab-3-motoros-vizszivo-kolcsonzes.jpg

Tron 3300 L70 AB - 3 motoros vízszívó

3 felszívó motor, 3300 wattos, 40mm-es gégecső, 40 cm-es felszívó fej, 70 literes tartály

4 órás bérlés: 7500 Ft

8 órás bérlés: 10000 Ft

24 órás bérlés: 15000 Ft

Több nap esetén, napi: 12000 Ft

Kaució: 80000 Ft

Áraink nettó árak.

felujitas-utani-takaritas-2-800.jpg

Takarítócégek alap tisztító gépei. A súrológép fellazítja a makacs szennyeződéseket, a vízszívó a koszos levet felszívja mielőtt visszaszáradna a felületre. Az egyik legerősebb megoldásunk a felújítás utáni takarításhoz. Különböző kefével tudjuk kiadni a kefés súrológépet, puhább és erősebb kefékkel valamint különböző pad koronggal (ez olyan mint a dörzsi szivacs csak erösebb). A takarítógép teljes súlya a kefére nehezedik (30-40 kg), így elég erős súroló hatást gyakorol a felületre.

Puhább kefével a fugákat is jól képes takarítani. Fontos hogy időben visszaszívjuk a szennyvizet, főleg felújítás után. Általában 2 motoros vízszívásra alkalmas ipari porszívót szoktunk kiadni ilyen takarításhoz. Ebben durvább fémszűrő található csak. Vízre nem is kell más. A papírszűrős nedves/száraz porszívók a saját véleményünk szerint nem annyira alkalmasak felújítás utáni vizes porszívózásra hiszen a papírszűrő elázik és bele is köthet a gipszes, cementes oldott építőanyag. Mindkét esetben jócskán csökken a szívóerő és tönkre is megy a szűrő.

melegvizes-moso-kolcsonzes-230v-egyfazisu.jpg

230 voltos melegvízes mosó kölcsönzés

170 bar üzemi nyomás, 80-100 fokos melegvíz előállítása, 35+80 kg

Melegvizes magasnyomású mosó bérleti ár:

4 órás bérlés: 13000 Ft

8 órás bérlés: 19000 Ft

24 órás bérlés: 26000 Ft

Több nap esetén, napi: 24000 Ft

Kaució: 180000 Ft

Áraink nettó árak.

mosmatic-30-cm-felülettisztito-berles.jpg

Mosmatic 30cm-es felülettisztító elszívással

275 bar max, 120 fokos melegvíz, 30cm szélesség, duppla falú elszívással

4 órás bérlés: 6000 Ft

8 órás bérlés: 10000 Ft

24 órás bérlés: 15000 Ft

Kaució : 50000 Ft

Áraink nettó árak.

2motoros_vizszivo_szenyvizszivattyuval_takaritogep_berles_kolcsonzes_budapest.jpg

Ipari porszívó elszívással

20m elvezető tömlővel, nem kell megállni kiönteni, melegvizet is bírja 80C fokig

4 órás bérlés: 10000 Ft

8 órás bérlés: 14000 Ft

24 órás bérlés: 18000 Ft

Több nap esetén, napi: 16000 Ft

Kaució: 100.000 Ft

Áraink nettó árak.

A videóért kattints

Összetettebb technológia, a magasnyomású víz erejével leborotváljuk a koszt a felületről. Normál felülettisztítókhoz képest azonnal elszívjuk a koszos vizet. Így beltéren vagy akár lépcsőn is használható, éppen hogy csak nedves lesz a felület. A kínálatunkban van kifejezett lépcsőtisztító, ami teljesen a felülettisztító széléig dolgozik, a fúvóka szórásképének köszönhetően, így a lépcső 100%-os részét tudjuk tisztítani. Általában ehhez nem kell semmilyen vegyszer, a nagy energiájú víz dolgozik.

Lehet forró vízzel is használni utólagos átfolyós víz melegítővel (80-90 C fokos meleg víz). Kínálatunkban a 230 voltos, ipari áramos vagy akár benzines magasnyomású mosót is alkalmazhatunk. A benzines vagy diesel olaj égetésű gépeket kint a szabad levegőn tesszük le és bekábelezzük a felülettisztítót akár 100 méterre odébb. A sok vízcserének köszönhetően legyen bármilyen is a felület, tökéletes tisztaságot kapunk. Tisztíthatunk csúszásgátlós lapokat, fugát (bármilyen mély is), természetes kőhatású, porózus felületeket. A gyantás fuga anyagokat meleg vízzel javasoljuk eltávolítani. A technológia segítségével általában 270 Bar nyomással tudunk beltéren dolgozni. De erősebb szennyeződésekhez létezik 500 Bar-os 50 cm-es felület tisztítónk is.

Grey Garage Door

20 éves szakmai tapasztalattal

Segítünk a takarításban

ELITE 2002 BT

Lépj kapcsolatba velünk

bottom of page